środa, 15 czerwca 2011

Ciasto francuskie z rozmarynem

Ostatnio trochę czasu spędziłam w miejscu, gdzie jedynym kontaktem z kuchnią były momenty kiedy byłam goszczona i mogłam smakować kaukaskich przysmaków. Dlatego też przerwa w prowadzeniu kulinarnego pamiętnika.

Czas się ogarnąć!



Ciasto francuskie to zawsze dobry i szybki pomysł na obiad, więc:

soczewica czerwona (niełuskana)
mała cukinia
sól morska
pieprz biały
rozmaryn
i ciasto francuskie



Soczewicę gotujemy, następnie blendujemy i dodajemy sól, pieprz i rozmaryn (trzeba z nim uważać, bo jest bardzo aromatyczny). Kładziemy soczewicę na ciasto i na wierzch masy kroimy cukinie (surową). Zawijamy ciasto i pieczemy (ok. 30 min.).


Do tego surówka "Barbarowa", czyli surowy kalafior z majonezem (wegańskim).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz