niedziela, 3 lipca 2011

Bób z rozmarynem

Jedną z nieodzownych zalet lata jest fakt, że właśnie wtedy jest sezon na bób. Dziś bób z rozmarynem!





Bób gotujemy na parze. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy rozmaryn. Czekamy kilka minut, żeby puścił aromat i dorzucamy bób. Podduszamy razem (można dodać sól i czosnek).

Ugotowaliśmy kaszę jęczmienną (na sypko!; metoda "babcina") z podprażonym siemieniem lnianym i słonecznikiem (dodane na sam koniec, do ugotowanej już kaszy).

Cukinię obtoczyliśmy w bułce tartej, wędzoną papryką i odrobiną curry.





Surówka z marchwi, rodzynek, odrobiny soli i oleju.

1 komentarz:

  1. rozumiem, że bób mrożony? jakiej firmy? czy może sama mroziłaś? bo nigdy nie mogę trafić w jakiś dobry...

    OdpowiedzUsuń