piątek, 20 maja 2011

Pesto ze szpinaku



ryż brązowy okrągły

Pesto
szpinak 
orzechy włoskie
czosnek sól



Szpinak wrzucamy na chwilę na patelnię. Podprażamy orzechy włoskie. Blendujemy szpinak z orzechami, czosnkiem i solą.

Surówka
koperek świeży
pomidory
ocet balsamiczny
kawałek pora




Pesto możemy podać na ciepło, jako sos, na zimno np. na kanapki. Idealne na każdą okazję.

1 komentarz:

  1. zajebisty przepis na pesto!!! Miałyśmy szpinak już kilkudniowy więc zblendowanie go było najlepszym rozwiązaniem. My jednak poddusiłysmy go z cebulą i zamiast orzechów użyłśmy migdały-to co było w domu i dodałyśmy trochę kuminu, bo to jedna z naszych ulubionych przypraw i ze szpinakem nieźle się łączy.Efekt niespodziewany i to co zostało połączymy z makaronem i kolacja gotowa.

    OdpowiedzUsuń