ryż brązowy okrągły
Pesto
szpinak
orzechy włoskie
czosnek sól
Szpinak wrzucamy na chwilę na patelnię. Podprażamy orzechy włoskie. Blendujemy szpinak z orzechami, czosnkiem i solą.
Surówka
koperek świeży
pomidory
ocet balsamiczny
Pesto możemy podać na ciepło, jako sos, na zimno np. na kanapki. Idealne na każdą okazję.
zajebisty przepis na pesto!!! Miałyśmy szpinak już kilkudniowy więc zblendowanie go było najlepszym rozwiązaniem. My jednak poddusiłysmy go z cebulą i zamiast orzechów użyłśmy migdały-to co było w domu i dodałyśmy trochę kuminu, bo to jedna z naszych ulubionych przypraw i ze szpinakem nieźle się łączy.Efekt niespodziewany i to co zostało połączymy z makaronem i kolacja gotowa.
OdpowiedzUsuń